Belangrijk bericht

Geachte leden,

Beste sympathisanten,

Mevrouw,
Mijnheer,

Het bestuur van de Vlaamse Vriendenkring Benidorm heeft, na raadpleging met de overheid en in onderling overleg, besloten om de samenkomsten op woensdagnamiddag, t/m einde maart, niet meer te laten doorgaan gezien de uiteenlopende berichten omtrent de besmetting op het coronavirus (Covid-19).

Het nieuws en de onrustwekkende geruchten stromen ons toe dat, in Benidorm, vanaf volgende week, bars, restaurant en hotels verplicht zullen worden om te sluiten.

Samengevat zien we ons verplicht om al onze activiteiten ‘on hold’ te zetten en ons nu te focussen op de start van het nieuwe VVB-seizoen in oktober 2020.

Gevolg aan al deze, spijtige en vervelende coronatoestanden heeft de Spaanse premier Pedro Sánchez, nà een ministerraad via videoconferentie, besloten de noodtoestand af te kondigen voor het land, zo meldde hij tijdens een speciaal ingelaste persconferentie vrijdagmiddag om 15u00 uur.

Daarmee volgt Spanje de Portugese regering die op vrijdag ook al de noodtoestand afkondigde terwijl in dat land nog niemand is overleden als gevolg van het coronavirus en Italië.

Met een noodtoestand (estado de alarma) kunnen de autoriteiten de burgerbescherming, de politie en het leger op de been brengen om de coronavirus epidemie onder controle te krijgen.

Op het moment van het afkondigen van de noodtoestand waren er in Spanje meer dan 4.200 besmette personen en 120 doden, het merendeel in beide gevallen in de Madrid regio.

Net gemist